23948sdkhjf

Politiet sætter ind med flere patruljer ved uroplaget center

Østjyllands Politi øger nu tilstedeværelsen i området omkring Frydenlundscentret i Aarhus V, hvor der gennem længere tid har været uroligheder.
Efter TV2 Østjylland onsdag kunne fortælle om smadrede butiksruder, hashsalg og utrygge kunder i Frydenlundscentret i det vestlige Aarhus, vælger politiet nu at øge sin indsats i området.

Det skriver TV2 Østjylland .

- Vi er allerede opmærksomme på, at vi har en udfordring med en gruppe unge, der gør det utrygt at færdes i området. Det er helt uacceptabelt, og derfor har vi i forvejen haft en periode med øget patruljering derude. Men der skal tilsyneladende mere til, siger politiinspektør hos Østjyllands Politi, Martin Løye, i en pressemeddelelse.

- Derfor øger vi vores tilstedeværelse med en opsøgende og forebyggende indsats i et tæt samarbejde med kommunen, så vi får ro i området, fortsætter han.

Østjyllands Politi har gennem det seneste halve år modtaget flere anmeldelser fra de erhvervsdrivende i centret. De omhandler en gruppe unge, der generer kunder og laver hærværk mod butikkerne.

- Alle borgere skal kunne gå frit omkring uden at blive antastet på gaden og tilbudt hash, og erhvervsdrivende skal kunne have deres butikker i fred. Derfor kan jeg også kun opfordre til, at man ringer til os, hvis man oplever at blive chikaneret på den måde, siger Martin Løye.

En af de handlende, der har anmeldt uroligheder til politiet, er bodegaejer Bente Pedersen.

- Der står 15-20 unge her hver aften. Ingen tør gå forbi, fordi de bliver antastet. De kunder, jeg havde om aftenen, er væk. De tør ikke komme, fortalte hun onsdag til TV2 Østjylland.

Bente Pedersen driver bodegaen Pusterummet og har altså nu valgt at stille sig offentligt frem med sine oplevelser i centret.

- Politiet er søde til at komme, men de kan jo ikke gøre andet end at bede de unge om at forlade stedet. Og så kommer de igen, når politiet er kørt, lyder det fra Bente Pedersen.

Ifølge hende har urolighederne stået på siden sidste sommer, og det er ikke kun bodegaejeren, der føler sig plaget af de unge uromagere.

I centret ligger også en Fakta-butik, og her er man ligeledes frustrerede.

- Vi kan bekræfte, at forholdene omkring Fakta og de øvrige butikker i centret på Frydenlunds Allé er fuldstændig uacceptable. Der er grupper, der skaber meget utryghed for såvel vores medarbejdere som for vores kunder, lyder det i et skriftlig svar fra informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

- Vi har gjort og gør en række ting for at forebygge det. Det er imidlertid ikke tilstrækkeligt til at skabe den nødvendige ro. Så umiddelbart kan vi kun se, at en endnu større tilstedeværelse fra politiets side, vil kunne hjælpe her og nu, fortsætter han.

Udover en øget indsats fra politiet, lover politisk ordfører for Socialdemokraterne i Aarhus, Anders Winnerskjold, også, at der nu kommer fokus på problemerne i Frydenlundscentret.

- Vi hører dem nu. Jeg har ikke været bekendt med det før nu. Men vil gerne slå fast, at uro og utryghed er fuldstændig uacceptabelt. Det skal være trygt at være borger og drive forretning i Aarhus Kommune, sagde politikeren i går til TV2 Østjylland.

Han opfordrer folk i området til altid at ringe til politiet, hvis de oplever problemer.

- Og så skal vi også tage andre midler i brug. Vi skal have fat i vores SSP-folk og gadeplansmedarbejdere, så vi kan få identificeret de unge, der laver ballade, sagde Anders Winnerskjold.
Frydenlundscentret ligger ved Viborgvej og Frydenlunds Allé i det vestlige Aarhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094